Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Fogászati szolgáltatásaink

A Progdent Kft. teljes körű minőségi fogászati szolgáltatást nyújt minden korosztálynak elérhető áron. Zalaegerszegi fogászati rendelőnkben az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk.
(A részletekért kattinson a kívánt szolgáltatásra, vagy görgessen lefelé!)

Diagnosztika

Állapotfelmérés:
Anamnézis lap kitöltésével felvesszük a páciens egészségügyi állapotát, rögzítjük a szedett gyógyszereket, allergia meglétét, melyek a kezelést befolyásolhatják. A vizsgálat, megbeszélés, kezelési terv felállítása a páciens elvárásainak maximális figyelembe vételével történik. Több lehetséges alternatívából együtt választjuk ki a megfelelőt. Az állapotfelmérés és kezelési terv minden hozzánk érkező részére ingyenes.
Panoráma röntgen:
A rendelőben Sirona típusú digitális panoráma röntgen működik. Az elkészült felvétel a teljes fogazatot ábrázolja, beleértve a csontszerkezetet is. Elengedhetetlen fontosságú góckutatás, kezelési terv készítésénél, szájsebészeti illetve implantológiai kezelések tervezésénél. Ez a korszerű berendezés a sugárterhelést tizedére csökkenti a hagyományos eljáráshoz képest.
rontgen

Szájhigiéniai kezelések

Ultrahangos fogkő eltávolítás, polírozás:
Annak érdekében, hogy tökéletes fogpótlás, tömés készülhessen, a kezeléseket célszerű fogkő tisztítással kezdeni. A beavatkozás ultrahangos készülékkel történik, melynek során eltávolítjuk az íny feletti és alatti fogköveket, a tisztítás után pedig kipolírozzuk a fogakat. Félévente- évente célszerű elvégezni annak érdekében, hogy az íny egészséges, gyulladásmentes maradjon.
Homokfúvás:
A nehezen hozzáférhető felszínek, barázdák, fog közök tisztítására rendelkezésre áll intra orális homokfúvó. Lényege, hogy magas nyomású vízsugár- nátrium bikarbonát keverékével polírozzuk a fogfelszíneket. A végeredmény akár árnyalatokkal világosabb fogszín, sima polírozott felületek. A kezelés végén rávilágítunk a fogmosási technika esetleges hiányaira, szívesen ajánlunk más módszert, fogkefét és fogkrémet.
h5-gallery2

Fogmegtartó kezelések

Esztétikus tömések:
A mai modern technológia a fogászatban lehetővé teszi a minimál invazív beavatkozást, ami azt jelenti, hogy elegendő a szuvas dentin eltávolítása, nincs szükség ép foganyag elvételére. Speciális ragasztók és tömőanyagok ezek után biztosítják a fogak esztétikus helyreállítását és megfelelő funkcióját, legyen szó rágó zónáról vagy esztétikai területről.
Gyökérkezelés:
Gyakran előfordul, hogy a fogban olyan mély szuvasodás keletkezik, aminek következtében a fogbél begyullad, ami erős, szinte csillapíthatatlan fájdalommal jár. Az is megtörténhet, hogy egy fog fájdalom nélkül elhal, ennek oka lehet mély szuvasodás, trauma is. Mindkét esetben gyökérkezelés válik szükségessé, ez által a fog még megtartható. A beavatkozás során a foggyökér tisztítása, tömése történik, majd egy fedő töméssel helyreállítjuk a fog koronai részét is. A gyökér kezelést követően a fog általában tünetmentessé válik, azonban előfordulhat rövidebb ideig fennálló ráharapási érzékenység. A gyökérkezelt fogak idővel törékennyé válnak, ezért szükség lehet borító korona illetve gyökércsap behelyezésére az esetleges törés megakadályozása érdekében.
29

Fogpótlások

Koronák, hidak:
A borító korona egy nagymértékben károsodott, felépített, esetleg gyökérkezelt fogra készülő pótlás, melynek segítségével funkcionálisan illetve esztétikusan helyreállítható a fog koronája. A híd egy olyan rögzített pótlás, ahol a hiányzó fogak is pótlásra kerülnek, a hiány melletti fogak, esetleg beültetett implantátumok bevonásával. A koronák, hidak a tartó fogakra, pillérekre cementtel rögzülnek. Anyaguk szerint készülhetnek – fémkerámiából (Ni mentes fémváz, kerámia leplezéssel) – cirkon kerámiából ( cirkon váz kerámia leplezéssel). A cirkónium pótlás előnye, hogy nem tartalmaz szürke színű fémvázat, ezáltal sokkal magasabb esztétikai értéke van, nincs szürke fémszegély az ínynél, nincs fémallergia. Magas a fény áteresztő képessége, ezért természetességében megközelíti a saját fogakat.
Fogsorok:
Teljes fogsor: Fogatlan páciens esetén készítjük, előfordul, hogy csak ideiglenes megoldásként, egy későbbi implantációs fogpótlás előtt.

Kombinált fogpótlás: Fix és kivehető részből áll. A fix rész a maradék fogakon rögzített hidat jelenti, melyhez egy kivehető rész kapcsolódik. A kapcsolatot rejtett elhorgonyzás biztosítja, nincs látható kapocs. A kombinált fogpótlás esztétikus, stabil, erős tartást biztossít, nem billeg, nem mozog.

24

Szájsebészet

Bölcsességfog eltávolítása:
Az emberek nagy részénél gondot okoz a bölcsességfog helyzete. Sok esetben nem tud teljesen előtörni, a mögötte elhelyezkedő tasak pedig visszatérő gyulladásban van. Előfordul, hogy részlegesen sem tör elő, körülötte azonban ciszta alakul ki a fogzacskóból az állcsontban. Problémát okozhat az is, ha előtörés után torlódást idéz elő a fogazatban. Eltávolítása legtöbbször csak műtéttel lehetséges. A bölcsességfogak helyzetét jól mutatja a panoráma röntgen. Kérdéses esetben szükség lehet CT készítésre is.
Gyökércsúcs eltávolítás (rezekció)
Gyökérkezelt, illetve elhalt fogak gyökércsúcsán gyakran alakul ki gyulladás, ami növekedve pusztítja a csontállományt ezáltal foglazuláshoz, szomszédos fogak károsodásához vezet. Lehetőség van a gyulladás műtéti eltávolítására, melynek során a foggyökér végét amputáljuk, a gyulladást, cisztát a csontból kikürettáljuk.

Implantáció

Az implantátum egy művi foggyökér, mely azért kerül beültetésre a fogmeder csontba, hogy arra fogpótlás készülhessen.

Lehetőségek:
- szóló foghiány pótlása, fog lecsiszolása nélkül
- híd pótlás készítése: több hiányzó fog, esetleg hiányzó rágózóna esetén,
ezáltal kivehető fogpótlás kikerülhető.
- teljes foghiány esetén implantátumokon megtámasztott kivehető fogpótlás stabilizálása. Ezáltal komfort, biztonság, rágóképesség visszaállítása.

Az általunk használt Straumann implantációs rendszer a prémium kategóriába tartozik. A beültetést követöen az implantátumok átlagosan 2-3 hónapig gyógyulnak, csontpótlás esetén ez hosszabb idő is lehet. A Straumann MINI Implantátum rendszere kivehető fogsor megtámasztásához, stabilizálásához azonnali terhelést tesz lehetővé. Ön bejön egy problémás fogsorral és egy új stabil fogsorral távozik. A megoldás azonnali. Implantáció előtt minden esetben alapos vizsgálat történik: Panoráma röntgen, CBCT vizsgálat rendszeresen szedett gyógyszerek, alapbetegségek felderítése.

Rizikófaktort jelenthetnek diabetes, dohányzás, bizonyos gyógyszerek szedése.
Az elkészült pótlás cementtel vagy csavarral rögzül. Ezen beavatkozás esetén fokozottan szükséges 3-6 havonta kontroll vizsgálatokon megjelenni, annak érdekében, hogy a pácienssel közösen biztosíthassuk a megfelelő száj higiénét, az íny egészségét, a periimplantáris szövetek épségét.

implant

Telefonos bejelentkezés

Amennyiben szeretné fogászati és szájsebészeti ellátásunkat igénybe venni, időpont egyeztetés céljából készséggel várjuk hívását az alábbi telefonszámon nyitvatartási időben. (H-Cs: 9-15 óráig, P: 9-14 óráig.)

A Progdent kft telefonszáma

(+36) 20 369 3613

Asszisztensünk segít megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb időpontot.